Videospeler inladen...

Gewezen Franse president Sarkozy: "Laster maakt mijn leven tot een hel"

De Franse oud-president Nicolas Sarkozy zegt dat de beschuldigingen aan zijn adres "zijn leven tot een hel maken". Dat schrijft de krant Le Figaro, die citeert uit Sarkozy's verklaringen aan de magistraten. De gewezen president is gisteren vrijgelaten nadat hij twee dagen lang was verhoord.  

Het Franse gerecht onderzoekt de financiering van Sarkozy's verkiezingscampagne in 2007 en heeft de gewezen president onder gerechtelijk toezicht geplaatst. Sarkozy wordt ervan beschuldigd geld te hebben aangenomen van de vroegere Libische leider Khaddafi. Hij wordt beticht van passieve corruptie, illegale financiering van een verkiezingscampagne en misbruik van Libisch overheidsgeld. 

"Ik word beschuldigd zonder enig materieel bewijs", zei Sarkozy tegen de magistraten die met het onderzoek belast zijn. Dat schrijft Le Figaro, die naar eigen zeggen de hand kon leggen op de verklaringen van de oud-president.

Volgens de krant ontkent Sarkozy de aantijgingen, die hij "leugens" noemt. "De laster maakt mijn leven tot een hel."

Sarkozy werd gisteren vrijgelaten nadat hij gedurende twee dagen was verhoord door het gerecht. Het onderzoek dateert al van 2013, maar er zouden intussen nieuwe bezwarende elementen opgedoken zijn.

Volgens Sarkozy willen zijn Libische aanklagers wraak nemen voor zijn beslissing in 2011 om Franse gevechtsvliegtuigen in te zetten om het regime van Khaddafi omver te werpen.

Meest gelezen