© Sofie Silbermann

Steven Van Herreweghe werkt aan eerste zaalshow: "Hier moet ik niet mee wachten"

Steven Van Herreweghe werkt aan zijn eerste zaalshow. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De presentator van "Van algemeen nut" wil ergens volgend jaar op de planken staan. "Hier moet ik niet mee wachten."

Hoe de zaalshow er precies zal uitzien - en hoeveel televisie er zal inzitten - is momenteel nog niet duidelijk. "De puzzelstukjes liggen er, maar ik moet ze nog samenleggen en kijken wat ervan overblijft. Ik ga ervan uit dat de voorbereidingen makkelijk een jaar kunnen duren, al wil ik over een paar maanden wel al try-outs doen."

Hoewel het zijn eerste zaalshow is, keert Van Herreweghe eigenlijk terug naar zijn eerste liefde. Voor hij op tv te zien was als presentator van Ketnet - eind de jaren 90 - speelde hij in een jeugdgezelschap. 

De goesting om een voorstelling te maken is er al heel lang, maar er was nooit tijd. Die is er nu wel

"Onderhuids is het altijd blijven broeien. De goesting om een voorstelling te maken, is er al heel lang, maar er was nooit tijd voor. Nu wel. Ik moet er ook niet mee wachten tot ik 80 ben, want wie zit er dan nog op Steven Van Herreweghe te wachten?"

De zaalshow betekent niet dat Van Herreweghe stopt met televisie. Hij start binnenkort met de voorbereidingen van het tweede seizoen "Van algemeen nut". "Ik verwacht dat het nu iets makkelijker zal gaan, aangezien we nu niet meer van nul moeten beginnen. Het voordeel van een archief als dat van de VRT is dat het onuitputtelijk is."

Meest gelezen