Videospeler inladen...

Trump kondigt maatregelenpakket tegen China aan

De Amerikaanse president Donald Trump kondigt vandaag een reeks maatregelen aan tegen de "oneerlijke handelspraktijken" van China. De Verenigde Staten zullen onder meer harder gaan optreden tegen de diefstal van intellectuele eigendom.

Veel details over het pakket zijn er nog niet, maar dat bevat alleszins invoertarieven en andere maatregelen die tot in de miljarden oplopen. Daarnaast worden er ook stappen ondernomen "tegen de manier waarop China Amerikaanse technologie en intellectuele eigendom steelt", aldus een woordvoerder van het Witte Huis.

Over de Amerikaanse maatregelen tegen China wordt al geruime tijd gespeculeerd. Peking waarschuwde Washington al voor een handelsoorlog "waar niemand profijt van heeft" en riep de VS al op om
"het hoofd koel te houden" en om "niet impulsief" te handelen.

Woensdag gaf ook de kersverse voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve), Jerome Powell, nog te kennen dat een mogelijke handelsoorlog tussen de VS en China een groot risico kan inhouden voor de economie.

Meest gelezen