Veel bezwaar tegen uitbreiding Tereos in Aalst

Het bedrijf Tereos in Aalst, ook nog bekend als "den Amylum",  wil uitbreiden, maar buurtbewoners verzamelden al meer dan 500 bezwaarschriften daartegen. De stad kan alleen maar advies geven over de uitbreiding, het is de provincie die erover beslist.

Tereos is gevestigd midden in de stad Aalst en is een grote tewerksteller voor de stad. Het bedrijf, dat glucose maakt, wil uitbreiden en onder andere een toren bouwen van bijna 30 meter hoog. Dat zou een goede zaak zijn voor de tewerkstelling, zegt het bedrijf. Maar een groep actievoerders heeft daar twijfels bij.

De laatste 5 jaar heeft het bedrijf 47 miljoen euro geïnvesteerd, maar dat heeft geleid tot 62 ontslagen, zegt buurtbewoner Kerim Helaut. Hij heeft een online platform gemaakt waar tegenstanders hun bezwaren tegen de uitbreidingsplannen konden indienen. Helaut wil graag duidelijkheid over de jobs want "met dezelfde logica zouden we kunnen denken dat deze investering misschien ook leidt tot ontslagen."

Hij heeft nu 540 bezwaarschriften verzameld, wat een groot aantal is voor Aalst en er kunnen er nog ingediend worden tot het einde van maart, dus vermoedt Helaut dat het aantal nog zal stijgen. De actievoerders hopen dat het stadsbestuur een negatief advies zal geven aan de provincie die de beslissing neemt over de bouwaanvraag.

Meest gelezen