Zware celstraffen in 'frituuroorlog' in Asse

Er is eindelijk een uitspraak gevallen in de zogenaamde 'frituuroorlog' in Asse. Alle verdachten hebben zware celstraffen gekregen voor de brandstichting op een frituur.

Eind 2015 staken de mannen frituur den Box in Asse in brand. Die ging volledig in vlammen op. Bij de brandstichting raakten de daders zelf zwaargewond waardoor ze meteen konden worden opgepakt. De twee brandstichters krijgen ieder vier en vijf jaar celstraf. De opdrachtgever zes jaar. Bovendien moeten ze alle drie opdraaien voor alle kosten, en die zijn niet min. 

Beroep

De opdrachtgever zou een oom van één van de twee zijn. Zelf eigenaar van een frituur, maar die ontkent alle betrokkenheid. Zijn advocaat Bram De Man: "Mijn cliënt heeft altijd zijn onschuld staande gehouden en doet dat tot op de dag van vandaag." Mogelijk gaat hij dus nog in beroep. 

Foto: Persinfo. 

 

Meest gelezen