"De drang om mijn tegenstander te verslaan was onverbiddelijk"

Er was afgelopen week geen ontsnappen aan een filmpje van een Chinese vrouw die een tegenstander tijdens een suikerspinwedstrijd met verve versloeg. Het filmpje werd massaal gedeeld en besproken op sociale media. "A moment of pure BEAST", was een van de reacties. De vrouw in kwestie was de 25-jarige tv-presentatrice An-Qi.

An-Qi nam deel aan een wedstijd om een suikerspin zo snel mogelijk op te eten in het amusementsprogramma "I’m a winner". Met volgend verbluffend resultaat (let ook op haar blik achteraf in de camera):

"Als we het moesten beoordelen als een wedstrijd van Epke Zonderland, dan zou ze zeker een tien voor techniek krijgen en nog eens tien voor de blik in de camera", concludeerde de Nederlandse nieuwswebsite Panorama.

Op Buzzfeed News gaf An-Qi meer uitleg over haar verrassende aanpak: "Dat ik het snoep op die manier in mijn mond zou stoppen was een ingeving van het moment zelf. De drang om mijn tegenstander te verslaan was onverbiddelijk. Toen ik uiteindelijk het snoep ophad, had ik er geen enkel idee van dat het zo snel gegaan was."

"Voor we aan de wedstijd begonnen, bleef mijn tegenstander me maar ophitsen. Terwijl hij maar bleef en bleef praten, ging ik op zoek naar een plan om hem te verslaan."

"Ik had nooit verwacht dat de video (die ze zelf onder meer via sociale media verdeelde met de mededeling "Als je denkt mij te verslaan? Vergeet het!", nvdr) viraal zou gaan, zeker niet in de westerse wereld. Maar ik ben blij dat ik ook daar de mensen kan doen lachen."

"Vanuit verschillende hoeken krijg ik nu de vraag om snoep te komen eten. Ik moet dus dringend een manier vinden om al die calorieën te verbranden."

Meest gelezen