Videospeler inladen...

"Een heldendaad": Franse gendarme nam vrijwillig plaats van gegijzelde in

Een gendarme die zwaargewond is geraakt bij de gijzeling in de Zuid-Franse gemeente Trèbes, had vrijwillig de plaats ingenomen van een gegijzelde vrouw. Dat bevestigt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb. "Een heldendaad", zegt de minister, die de man eer betuigde.   

Al heel snel na het begin van de gijzeling in de supermarkt in Trèbes heeft een luitenant-kolonel van de Franse gendarmerie vrijwillig voorgesteld om de plaats in te nemen van een gegijzelde burger. Hij wist zijn mobiele telefoon aan te houden en kon contact maken met agenten buiten de supermarkt.

De man is 45 jaar en maakt deel uit van de gendarmerie van het departement Aude. Met zijn ploeg kwam hij als eerste aan op de plaats van de gijzeling. Hij raakte uiteindelijk zwaargewond. Volgens de Franse president Emmanuel Macron vecht hij voor zijn leven.

Minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb betuigde eer aan de moed van de man. Wat hij deed was "een heldendaad, zoals die gebruikelijk zijn bij gendarmes en politieagenten die zich ten dienste stellen van de veiligheid van onze medeburgers."

Meest gelezen