"Ik zou liegen mocht ik beweren dat ik me naast Stephen Hawking op mijn gemak voelde"

Liefst 7 keer verscheen de onlangs overleden Britse wetenschapper Stephen Hawking in de wereldwijd populaire komische tv-serie "The big bang theory". Acteur Jim Parsons, die de rol speelt van übernerd Sheldon Cooper, keek afgelopen woensdag tijdens het tv-evenement "PaleyFest", dat plaatsheeft in Los Angeles, met veel ontzag terug op zijn ontmoetingen met de wereldvermaarde natuurkundige en kosmoloog.

Parsons: "Zoveel van het programma was verbonden met, gebaseerd op en grenzend aan alles wat Stephen Hawking deed, waar hij naar streefde, waarover hij nadacht en gepassioneerd was tijdens zijn hele leven en carrière. Het feit dat hij het programma kende, dat hij geïnteresseerd was om erin mee te spelen, dat hij enkele dagen lang wilde meedoen naast een bende belhamels, is ronduit aandoenlijk."

"Het was dan ook een geweldige ervaring. Intimiderend ook. Ik zou liegen mocht ik beweren dat ik me op mijn gemak voelde. Hem uiteindelijk te kunnen ontmoeten was ronduit overweldigend. Dat is nu zoiets wat bitterzoet smaakt, omdat, nu hij overleden is, het hard aankomt hoeveel geluk ik heb gehad hem te mogen ontmoeten."

"Op het moment zelf was het van: "Dit is tof!" En dan bedoel ik dat het intellectueel tof was. Emotioneel was het eerder van: "Ik wil hier zo snel mogelijk weg zodat ik mezelf niet belachelijk maak.""

"Het feit dat hij wilde deel uitmaken van onze wereld is een uitzonderlijke erkenning voor het programma. Het gaf ons het gevoel dat we toch iets waardevols deden, waardoor hij er ook in wilde meespelen, niet?", voegde producer Chuck Lorre er nog aan toe.

Meest gelezen