Oeps, aannemer freest verkeerde straat af in Kampenhout

Een aannemer heeft in Kampenhout de Heystraat afgeschraapt om er een nieuwe asfaltlaag te leggen. Maar dat was eigenlijk niet de bedoeling. De aannemer moest in de Heistraat in buurgemeente Haacht zijn.

De verbazing in Kampenhout was groot, toen bleek dat in de Heystraat het asfalt over een lengte van 300 meter was afgeschraapt. Een dure vergissing van de aannemer, die nochtans op voorhand was komen kijken voor de prijsraming. Stefan Imbrechts, de schepen voor openbare werken in Kampenhout, kan er wel mee lachen. "Ik heb zelf jaren gewerkt in de sector van de wegenbouw. Maar dit had ik nog niet meegemaakt."

Imbrechts heeft intussen al contact gehad met de aannemer, ooit nog een concurrent van hem. Hij zal volgende week de nieuwe asfaltlaag op de Heystraat aanleggen. De gemeentebesturen van Kampenhout en Haacht gaan nog samen met de aannemer bekijken hoe ze de extra kosten eventueel kunnen verdelen. De kostprijs van de vergissing wordt geraamd op 10.000 euro. En de Heistraat in Haacht, die krijgt haar nieuwe asfaltlaag eind april.

Meest gelezen