Video player inladen ...

Buizerd Radja weer thuis: "Ze was me nog niet vergeten"

Buizerd Radja is terug thuis. Dat meldt eigenaar Peter Van Eecke aan VRT NWS. Radja ontsnapte zo'n achttal dagen geleden uit haar tuin in Zarren. Van Eecke heeft haar vrij gemakkelijk kunnen vangen en meldt dat alle kippen in de buurt van Zarren de vlucht van Radja hebben overleefd.

"Vanmorgen hebben mensen van de gemeente Houthulst een buizerd gezien", vertelt Van Eecke. "Een valkenier is gaan kijken, maar de buizerd kon niet gevangen worden." Na zijn werk is Van Eecke vanavond zelf nog eens gaan kijken. Een beetje verderop in de buurt had hij dan "zijn" Radja gespot. "Ze was een ratje aan het eten", vertelt hij. 

Maar Radja herkende haar baasje vrij snel. "Ze was me nog niet vergeten. Ik heb dan mijn handschoen aangetrokken waar ook wat eten in zat en zo heb ik haar vrij gemakkelijk kunnen vangen." Het was overigens niet zo dat Radja tijdens haar vlucht eten te weinig heeft gehad. "Ik heb ze al even gewogen en ze heeft nog haar gewone gewicht." De kippen in de buurt van Zarren, voor wiens levens even gevreesd werd, bleven gelukkig wel ongedeerd.

Radja zit nu terug in haar kooi en het lijkt haar daar wel te bevallen. "Ze "kwispelde" met haar staart, als we dat bij een buizerd ook kwispelen mogen noemen", lacht Van Eecke. De komende dagen zal Van Eecke haar wel wat binnenhouden, maar gestraft wordt Radja niet: "Ze zal nog altijd veel mogen bewegen", klinkt het.

Bekijk hier onze reportage naar aanleiding van de vlucht van Radja

Video player inladen ...