Videospeler inladen...

Gaat de premier naar het WK voetbal in Rusland? "Nog niet beslist"

Het is nog niet duidelijk of premier Charles Michel (MR) aanwezig zal zijn op het wereldkampioenschap voetbal later dit jaar in Rusland. De Britse premier May heeft al duidelijk gemaakt dat niemand uit de Britse regering of van het Britse koningshuis naar het WK zal gaan. "Het was sowieso niet voorzien dat ik aanwezig zou zijn op de eerste matchen", zegt Michel. "De rest is nog te voorbarig."

De Europese regeringsleiders zijn ervan overtuigd dat Rusland heeft geprobeerd om in Groot-Brittannië een ex-spion te vermoorde. De aanval op Sergej Skripal en z'n dochter gebeurde in Salisbury, er werd een soort zenuwgas gebruikt.

De Britse premier Theresa May heeft al enkele sancties uitgevaardigd tegen Rusland, zo zijn 23 Russische diplomaten het land uitgezet. Daarnaast heeft May ook al gezegd dat er geen hooggeplaatste Britten naar het WK-voetbal in Rusland zullen gaan.

De vraag is nu of de Europese Unie ook sancties zal uitvaardigen tegen Rusland, aangezien ze het standpunt van May volgen. "Het is belangrijk een duidelijk signaal te geven vanuit de Europese Unie", zegt premier Charles Michel (MR). "Over bepaalde zaken is er een sterke eenheid binnen de EU, maar op andere vlakken zijn er veel gevoeligheden."

Concrete sancties zijn er dus nog niet aangekondigd. "We zullen hier de komende dagen verder aan werken", aldus Michel.

Over een mogelijke aanwezigheid op het WK blijft Michel nog op de vlakte. "Het was niet voorzien dat ik aanwezig zou zijn op de eerste matchen van de Rode Duivels, de rest is voorbarig. We zullen de komende weken en maanden zien wat mogelijk is."

Videospeler inladen...

Meest gelezen