Fanatieke gamers getuigen: "Ik speel al elf jaar World of Warcraft. Ben ik verslaafd? Ja"   

De Game Developers Conference, de grootste beurs voor
ontwikkelaars wereldwijd ging deze week door in San Francisco. VRT NWS was aanwezig, en maakte speciaal daarvoor een Game-special.  Naar gamers moesten we niet ver zoeken. We stelden heel de week lang dagelijks een gaming-vraag op onze Facebookpagina en er volgden heel wat antwoorden van fervente gamers, van jong tot oud, van nostalgisch tot futuristisch. 

 

Wat was je eerste game?

Videospeler inladen...

"De Nintendo 16 bit , “Streetfighter 2” als standaard game . Thuis bovenaan de berg hadden we een videotheek. Wat een tijden , op zaterdagochtend 100 frank schooien bij moeder en dan rechtstreeks naar de store, heel het weekend gamen.  Met dan op zondagavond de terugkeer naar de shop. Herinneringen zijn onbetaalbaar." ~ Jim

"Mijn eerste echte game waar ik echt volop in op ging was Beyond Good & Evil op de GameCube, wat een topspel! Heb ook wel Super Mario Bros en Duck Hunt gespeeld op de NES, dit vooral toen ik net begon met gamen." ~ Dries. 

"Tickertje op de speelplaats console." ~ Geert

"Ik denk pong. Op de console van een achterneef. Begin jaren
80. Mijn eerste console was de NES met super Mario Bros. Uren aan een stuk op gespeeld, want je kon je spel niet opslaan!" ~ Evelien

Wat is voor jou de beste game?

Videospeler inladen...

"The Last of Us: Een intens verhaal over verlies van een
kind, de moeilijke band tussen ouder en dochter, keuzes tussen goed en kwaad. En dat allemaal in een wereld waar de normen en waarden opnieuw geschreven worden." ~ Jens

"GTA SAN Andreas. Waanzinnige muziek, fantastische humor en lang spelplezier. Ben het zelfs dezer dagen terug aan het spelen. Zelden zoveel plezier aan een spel gehad." ~ Jan

"Mario & Luigi Superstar Saga, GameBoy Advance. Een interactief turn-based rollenspel waarmee je met Mario en Luigi het Beanbean koninkrijk doorkruisen om de heks Cacletta en haar hulpje Fawful te stoppen nadat deze de stem van prinses Peach hebben gestolen. Dit spel is in mijn ervaring nog steeds uniek in zijn genre." ~ Yannick

"Onder alle fantastische games die ik mij kan bedenken, kan
ik niet anders dan "Mario vs. Donkey Kong" voor de Gameboy Advance
bekronen als absolute topper." ~ Thomas

"Double Dragon op het NES platform blijft toch een all time
klassieker me dunkt!" ~ Ismail

Wat is je favoriete gametune?

Videospeler inladen...

"Tropicle Isles liedje van GBA Legacy of Goku II. Dit was mijn favoriete grindspot in het spel en dat nummertje op de achtergrond vond ik super gezellig om naar te luisteren." ~ Yannick

"Overworld theme uit Zelda A Link To The Past" ~ Steven

"Soundtrack Gothic 3-Vista Point" ~ Kevin

Hoeveel tijd besteed jij of heb jij besteed aan gamen?

Videospeler inladen...

"Dat hangt er wat van af of ik thuis ben en niks anders
moet doen. Maar als ik achter de console kruip is het wel ineens voor een paar uur. 3 à 4 uur aan een stuk is niet vreemd. Maar soms raak ik twee weken die console niet aan om dan weer drie dagen achter elkaar te gamen." ~ Lien

"Eerlijk ik speel al 11 jaar World of Warcraft. Ben ik verslaafd? "Ja”, maar dit wil wel zeggen dat ik elke dag thuis ben bij mijn gezin en je me dus niet op café tegenkomt." ~ Wesley

"Wekelijks kan dit toch uitdraaien op 10 uur. Niet altijd makkelijk te combineren met hogere studie. In de vakanties kan dit oplopen tot 15 uur per week" ~ Géza

"Fanatiek gamer sinds 1997. Weekgemiddelde: 16 uur per week." ~
Izzy

Wat is je ultieme game?

Videospeler inladen...

"Dark Souls komt vrij dicht in de buurt. De speelstijl, level up systeem, upgrade systeem. Met de meeste level up rpg's met meerdere personages had ik graag iets vaker een bonus punten systeem gezien zoals in de Mario&Luigi spelreeks: voorbepaalde groei + 1/2 bonuspunten.
Qua turn based games heb ik veel aparte elementen gezien die ik nog niet samen gezien heb." ~ Yannick

Bekijk ook de antwoorden van drie game-ontwikkelaars

Rik Leenknegt, coördinator van de opleiding Digital Arts and Entertainment van HOWEST Kortrijk, de "beste gameschool ter wereld":

Videospeler inladen...

Game-ontwikkelaar Mike Coeck, wiens droom nu werkelijkheid wordt: een eerste eigen game:

Videospeler inladen...

Game-ontwikkelaar Dirk Van Welden, wiens game "Space Pirate Trainer" in de top 5 van meest verkochte VR-spelletjes wereldwijd staat:

Videospeler inladen...

Meest gelezen