Guy Mortier is 75: van "Lava" tot de frietketel, 5 memorabele fragmenten uit het archief

Guy Mortier wordt vandaag 75. U kent hem als voormalig hoofdredacteur van het weekblad Humo, maar hij was jarenlang de presentator van -toen nog- Torhout-Werchter en hij was ook te zien in tv-programma's als "Alles kan beter", "De drie wijzen" en "Lava". Een selectie uit het VRT-archief. 

Professor Accent Aigu

Guy Mortier is altijd een taalvirtuoos en een humorist geweest. Hieronder kunt u een fragment uit 1970 beluisteren uit een programma voor Omroep Brabant, een parodie op de turnlessen die in die periode op de radio uitgezonden werden. Guy Mortier als professor Accent Aigu. Aan de piano: Julienne Van Langsom Meer (Guido Cassiman).

Gastrol in "Lava"

Guy Mortier dook eind jaren 80 en begin jaren 90 op in verschillende televisieprogramma's. Zo had hij onder meer een gastrol in "Lava", de absurde fictiereeks die door Kamagurka en Herr Seele gemaakt werd voor de toenmalige BRT. In de scène hieronder ziet u Mortier tegenover Eddy "Captain" Wally. 

Videospeler inladen...

Mortier kondigt artiesten Torhout-Werchter aan

Guy Mortier is een groot muziekliefhebber, hij is gek op rock- 'n-roll. Muziek en humor waren onder zijn hoofdredacteurschap de ingrediënten van Humo. Hij kondigde ook jarenlang de artiesten aan op Torhout-Werchter. Bekijk hieronder hoe hij in 1995 Therapy? aankondigt op het festival. 

Videospeler inladen...

De scène met de frietketel uit "Alles kan beter"

De bekendheid van Guy Mortier bij een breder publiek nam eind jaren 90 toe dankzij zijn deelname aan "Alles kan beter", het programma waarin Mark Uytterhoeven en zijn panel amusante tv-beelden van de voorbije week in de studio of via sketches probeerden te overtreffen. "Alles kan beter" kreeg lovende kritieken en werd een cultreeks. Hier ziet u hoe Uytterhoeven en Mortier de draak steken met het fenomeen "teleshopping" in de legendarische scène met de duo-friteuse.  

Videospeler inladen...

Herbekijk hieronder het volledige item waarin u Mortier ook nog in actie ziet op het fitnesstoestel, de "airwalker". 

Videospeler inladen...

Presentator van Humo's Pop Poll

Jaarlijks reiken de lezers van Humo prijzen uit in allerlei categorieën. Hier ziet u een fragment uit de show van 2000 waarin Guy Mortier op onnavolgbare wijze Jean-Pierre Van Rossem aankondigt die de prijs voor beste serie in Humo krijgt voor zijn "Gevangenisdagboek". 

Videospeler inladen...

Meest gelezen