Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Onderzoekers vallen binnen bij Cambridge Analytica

Onderzoekers van de Britse datawaakhond hebben een huiszoeking uitgevoerd in het kantoor van Cambridge Analytica, het Londense databedrijf dat ervan verdacht wordt informatie te hebben gebruikt van mogelijk tientallen miljoenen Facebookgebruikers, zonder hun toestemming.

Eerder vandaag had de datawaakhond IOC de toelating van een rechter gekregen om binnen te vallen bij Cambridge Analytica. Een medewerker van persagentschap Reuters zag vanavond zo'n 20 speurders met zwarte jassen aankomen in de Londense kantoren van het databedrijf. 

Cambridge Analytica wordt ervan verdacht informatie te hebben gebruikt van mogelijk tientallen miljoenen Facebookgebruikers, zonder hun toestemming, voor de verkiezingen van 2016 in de VS. Door die kwestie is ook Facebook zelf onder vuur komen te liggen.

IOC had het bevelschrift van de rechter nodig omdat Cambridge Analytica "niet meewerkt", zei de Britse informatiecommissaris Elizabeth Dunham eerder. 

Meest gelezen