Palmzondag op de valreep gered in Laarne-Wetteren

Door de buxusmot dreigt er in verschillende parochies een tekort aan takjes voor Palmzondag, die komend weekend gevierd wordt. De parochie Laarne-Wetteren heeft nu toch een oplossing gevonden.

Er is ongerustheid bij veel pastoors, want buxus wordt gebruikt als palmtak en die palmtakjes worden gewijd op Palmzondag, de week voor Pasen. Maar door de buxusmot zijn veel struiken kapot gegaan waardoor verschillende parochies er onvoldoende hebben om zelf uit te delen.

Ze vragen parochianen om hun eigen buxustak mee te brengen of om die te bezorgen aan het dekenaat. In Oost-Vlaanderen werd onder andere in Berlare en Lede opgeroepen in het parochieblad.

Ook in de parochie Laarne-Wetteren deed pastoor Yvan Stassijns een oproep: "Ook in mijn tuin is alle buxus kapot, dus dat kon voor problemen zorgen." Maar het takjesprobleem werd in één klap opgelost: "Ik vroeg een boomkweker of hij ons uit de nood kon helpen, maar daar tegenover zat zijn schoonbroer die net zijn gezonde buxus had afgezaagd. Dus is die een volledige aanhangwagen voor mijn deur komen uitkieperen".

De buxus ligt inderdaad voor de deur van het dekenaat in Wetteren, of toch wat er nog van rest. Want plots zijn er te veel palmtakjes in de parochie. "Je moet soms wat geluk hebben in het leven", besluit pastoor Stassijns.
 

Meest gelezen