Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Verplicht doorzichtige rugzak in school in Florida waar schietpartij plaatsvond

De school in Florida waar vorige maand 17 mensen werden doodgeschoten, verplicht alle leerlingen om een doorzichtige rugzak te gebruiken. De beslissing komt er nadat er twee studenten met een mes werden gearresteerd, schrijft The New York Times. 

De Marjory Stoneman Douglas High School stuurde recent een brief naar alle leerlingen. De boodschap? Na de vakantie - die volgende week plaatsvindt - moet iedereen met een doorzichtige rugzak naar school komen. Wie er zelf geen heeft, krijgt er eentje.

Daarnaast zal ook iedereen een badge moeten dragen met zijn of haar naam op. Metaaldetectoren aan de ingang worden bovendien overwogen, zo stelt de school.

De maatregelen komen er na verschillende incidenten op de school. Eind vorige maand schoot een oud-student er 17 mensen neer. Begin deze week dook op het schooldomein plots de broer van de schutter op, hoewel hij een toegangsverbod heeft. Twee studenten werden daarnaast gearresteerd omdat ze een mes bij zich hadden. 

Meest gelezen