Videospeler inladen...

Vier mannen blijven aangehouden voor groepsverkrachting in Antwerpen

De vier verdachten van een groepsverkrachting blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. De vier zitten sinds begin deze week in de cel. Vorig weekend zouden de vier mannen twee Nederlandse vrouwen in een hotel in het centrum van de stad verkracht hebben. 

De twee Nederlandse vrouwen zouden vorig weekend verkracht zijn door enkele mannen uit het Antwerpse. De slachtoffers waren hier op citytrip, en in hun hotel zouden ze verkracht zijn. Het parket onderzoekt nog of de vrouwen gedrogeerd werden. De vier verdachten die begin deze week opgepakt en aangehouden werden, zijn jonge twintigers van Afrikaanse origine.

De vier verdachten blijven voorlopig in de cel, zo heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. "Het is enerzijds verkrachting, diefstal en schuldig verzuim dat onderzocht wordt. Men gaat nu kijken wat de werkelijkheid is, wat het correcte verhaal is en wat er die nacht exact gebeurd is", zegt advocaat Ben Crosiers, die een van de verdachten verdedigt. 

Meest gelezen