Videospeler inladen...

Vlaming in Trèbes: "Het is een heel hevige dag geweest"

De Vlaming Tinus Daniëls woont in Trèbes, de Zuid-Franse gemeente waar een gijzeling aan de gang was. Hij is bevriend met een vrouw die in de gegijzelde supermarkt werkt. Zij was op het moment van de gijzeling aan het werk, maar kon ontkomen. De sfeer in de gemeente was de hele dag lang erg gespannen, temeer omdat er vlak bij de supermarkt een school is. "Het is een hele hevige dag geweest."

De Vlaming Tinus Daniëls woont in Trèbes en is bevriend met een vrouw die in de gegijzelde supermarkt werkt. Zij was op het moment van de gijzeling aan het werk, maar kon ontkomen.

"Ze vertelt dat ze de schoten hoorde, waarop een aantal werknemers naar een soort frigo of bergruimte zijn gevlucht. Van daar zijn ze via een achterdeur kunnen ontkomen. Ze zijn allemaal in shock buitengekomen."

Trèbes is een levendig handelscentrum voor de regio, zegt Daniëls. De gemeente heeft twee supermarkten, die beide druk bezocht worden. "De buurt van de gegijzelde supermarkt ziet er nog altijd uit als een bezette plaats", zei Daniëls kort na afloop van de gijzeling.  

De sfeer in Trèbes is de hele dag lang erg gespannen geweest, zegt Daniëls, die op zo'n 2 kilometer van de supermarkt woont en het nieuws voortdurend via televisie heeft gevolgd. Er was ook bezorgdheid omdat de supermarkt vlak bij een school ligt. "Ouders wilden hun kinderen van school halen, maar mochten de zone niet in. Dat bracht erg veel bezorgdheid en spanning met zich mee."  

Meest gelezen