Werken op de E40 in Drongen: aanschuiven richting Brussel

Op de E40 richting Brussel zal vandaag maar één rijstrook beschikbaar zijn door inspectiewerken aan een brug over de snelweg ter hoogte van Drongen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De werken zullen duren tot zonsondergang.

De brug die vandaag onder handen wordt genomen, is die van de N466 (Baarledorpstraat), de weg van Deinze naar Drongen. De werken zijn om 7 uur vanmorgen gestart en zullen een hele dag duren. Eerst worden het linker- en het middenvak ingenomen en daarna schuift de werf naar het middenvak en de rechterrijstrook. Het verkeer richting Brussel kan slechts via één rijstrook passeren.

Nadat de werken richting Brussel afgerond zijn, verplaatst de werf in de richting van Oostende. Ook daar starten de werken linker- en middenrijstrook om vervolgens naar de midden- en rechterrijstrook te verplaatsen. Het verkeer moet ook op één rijstrook, waardoor er ook hinder zal zijn  op de oprit van Drongen richting de kust.

Het Verkeerscentrum raadt het verkeer op lange afstand aan om te rijden, van Brugge naar Antwerpen via A11/E34, van Brugge naar Gent via E403 Kortrijk en van Maldegem naar Gent via E34 en R4.

Meest gelezen