Containerreus meert aan in Zeebrugge

Het gigantische containerschip Antoine De Saint Exupéry is de haven van Zeebrugge binnengevaren. Het is het grootste schip dat ooit heeft aangemeerd in Zeebrugge. Wie de reus zelf wil zien, zal zich moeten haasten.

400 meter lang en 59 meter breed. Zo groot is het containerschip Antoine De Saint Exupéry, van de Franse rederij CMA CGM. Op de containerreus is er plaats voor 20.776 containers. Het is het langste schip dat rondvaart, maar niet dat met het meeste laadvermogen. Daar wordt het net geklopt door een vaartuig uit Hongkong. 

Het schip heeft afgelopen nacht, omstreeks vier uur, aangemeerd in Zeebrugge. "Dat is allemaal vlot verlopen", zegt Joachim Coens, bestuurder van de haven van Zeebrugge. "We hebben loodsen ingezet die de hele operatie gecoördineerd hebben. Onze haven heeft genoeg diepgang om dit soort schepen binnen te halen."

Het schip is bezig aan zijn maagdentrip, de allereerste reis ooit. Antoine De Saint Exupéry zal worden ingezet op de "France Asia Line", en Europa verbinden met China. 

Wie de gigant met eigen ogen wil zien, moet snel zijn. Het schip ligt nog tot deze namiddag in de haven van Zeebrugge. Daarna vaart het door naar China. 

Meest gelezen