Nieuwe emoji's moeten mensen met een beperking beter vertegenwoordigen

Technologiebedrijf Apple heeft 13 nieuwe emoji's voorgesteld die mensen met een handicap beter moeten vertegenwoordigen. Dat meldt CNN. Van mensen in een rolstoel tot hoorapparaten en blindengeleidenhonden. Wanneer de nieuwe emoji's bruikbaar zijn, is nog niet bekend.

Apple heeft de nieuwe emoji's onderverdeeld in vier categorieën: 1) blindheid en slechtziendheid, 2) doofheid en hardhorig zijn, 3) fysieke handicaps en 4) verborgen handicaps. Voorbeelden van de 13 emoji's zijn mensen in verschillende soorten rolstoelen, blindengeleidehonden, mensen met een blindenstok, een gehoorapparaat en protheses. (lees voort onder de afbeelding)

De nieuwe emoji's moeten mensen met een handicap beter vertegenwoordigen, argumenteert Apple. "Momenteel is er al een uitgebreide keuze aan emoji's, maar die vertegenwoordigden misschien niet de ervaringen van mensen met een handicap", schrijft het technologiebedrijf in haar voorstel aan Unicode, een nonprofitorganisatie die de normen voor emoji's wereldwijd bepaalt. "Door meer opties aan te bieden, kunnen we de significante kloof overbruggen en ervoor zorgen dat onze emoji's meer inclusief zijn."

Apple benadrukt dat de 13 nieuwe emoji's een beginpunt zijn en zeker geen definitieve lijst van alle mogelijke handicaps. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ook overleg gepleegd met enkele Amerikaanse organisaties voor mensen met een handicap.

Wanneer de emoji's bruikbaar zijn, is nog niet duidelijk. Unicode moet ze eerst nog goedkeuren. Daarna zullen Apple en andere spelers zoals Google de echte versies ontwerpen, elk voor hun eigen besturingssysteem.

Later dit jaar zullen alvast 157 nieuwe emoji's beschikbaar zijn, onder andere nieuwe dieren, enkele superhelden en nieuwe gezichtsuitdrukkingen.

Meest gelezen