Cruyff Court, het gloednieuwe kunstgrasveld in Molenbeek, vernield door vandalen

Amper twee dagen na de opening is het Cruyff Court in Molenbeek vernield door vandalen. Ruiten werden ingeslagen, en glas en vuilnis werden over het kunstgrasveld gestrooid. Een sabotage-actie, denkt de initiatiefnemer.

Donderdag, 22 maart, ging het nieuwe kunstgrasveld Cruyff Court, vernoemd naar voetballer Johan Cruyff, officieel open. Het veld kwam er op initiatief van Unico van Kooten, die Molenbeekse jongeren door sport en spel wil verbinden en Molenbeek terug hoop wil geven na de aanslagen.

Amper twee dagen na die opening is het voetbalveld gevandaliseerd. Vandalen braken de materiaalcabine open en sloegen vensters stuk. Ze vernielden materiaal,en strooiden glas en vuilnis op het kunstveld. Nadien probeerden de daders ook nog brand te stichten op het nieuwe synthetische terrein. Omwonenden verwittigden de politie, maar die kwam te laat om de daders tegen te houden.

"Wij geven niet op"

Initiatiefnemer Unico van Kooten is ontzet. Hij noemt de daders "zieke geesten" en gelooft dat het om een sabotage-actie gaat van jongeren die de wijk terroriseren. Maar van opgeven moet van Kooten niet weten. "Dit is één incident. Hoe triest en ziekelijk dit ook is, het Cruyff Court zal nog decennia bestaan. Ik wil dat Molenbeek weer een mooie plaats wordt om te wonen en te leven."

De politie onderzoekt de zaak.