Man overlijdt bij arrestatie thuis in Leeuwarden

In het Leeuwarden, in het noorden van Nederland, is een man overleden toen hij werd aangehouden in zijn woning. Op dat moment was er bij hem thuis een ruzie gaande. De man verzette zich nog tegen aanhouding, maar werd plots onwel, zo laat de politie weten. Er is een onderzoek gestart.

De politie was ter plaatse gekomen voor een ruzie in het huis van de man. De agenten probeerden om met de aanwezige bewoners in gesprek te gaan. Uiteindelijk werd beslist om de bewoner van het huis aan te houden, de woning zelf af te zetten, alsook de hele straat.

Tijdens die arrestatie werd de man onwel. De agenten startten zelf zijn reanimatie op. Ze kregen daarbij de hulp van ambulancemedewerkers en een traumahelikopter, maar dat mocht niet meer baten. De man is ter plaatse overleden.      

De Rijksrecherche onderzoekt de zaak. "Het is nog te vroeg om te zeggen of er een verband is tussen het geweld dat de collega's hebben gebruikt en het overlijden van de man. De Rijksrecherche onderzoekt of er al dan niet terecht geweld is gebruikt. Dat is de standaardprocedure als er een dode valt bij een arrestatie", aldus de woordvoerder.