Videospeler inladen...

Obama prijst “March for Our Lives”-organisatoren voor hun moed en inzet

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama prees zondag de jonge organisatoren achter de “March for Our Lives” voor hun moed en inzet.

Tijdens zijn reis in Japan prees voormalig president Barack Obama de organisatoren van de marsen die in verschillende steden van de Verenigde Staten plaatsvonden. De “March for Our Lives” is het grootste jongerenprotest sinds de betogingen tegen de Vietnamoorlog.

De voormalige president was lovend voor de organisatoren: ”Jongeren hebben de verantwoordelijkheid genomen voor een probleem waar de volwassen geen oplossing voor vinden”. Obama zei ook dat jongeren meer kansen moeten krijgen: “Dit is allemaal mogelijk dankzij de moed, energie en drijfkracht van een handvol 15- en 16-jarigen”.

 

Meest gelezen