Paul McCartney stapt mee in "March for our lives": "Voor een van mijn beste vrienden"

Een opvallende aanwezige tijdens de "March for our Lives" in New York City was ex-Beatle Paul McCartney. Hij stapte mee op in de mars in een zwarte t-shirt met de boodschap "We can end gun violence". Hij deed dat ter nagedachtenis van zijn goede vriend en ex-Beatle John Lennon.

Tijdens de mars maakte McCartney ook van de gelegenheid gebruik om jongeren aan te zetten om zodra ze dat mogen effectief naar de stembus te trekken. Een reporter van de Amerikaanse zender CNN vroeg McCartney naar de reden van zijn komst."Dit is wat wij als burgers kunnen doen, daarom ben ik hier. Een van mijn beste vrienden is het slachtoffer geworden van wapengeweld, hier vlakbij. Dit is een thema dat me persoonlijk aanbelangt."

McCartney verwijst hiermee naar de moord op zijn vriend en Beatles-frontman John Lennon. Die werd op 8 december 1980 vanop korte afstand neergeschoten door Mark Chapman, op het voetpad voor de Dakotabuilding waar hij woonde. Een moord die destijds de wereld schokte.

Meest gelezen