Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Saudische luchtafweer onderschept raketten uit Jemen

De Saudi-Arabische luchtafweer heeft zeven raketten onderschept die vanuit Jemen werden afgevuurd door de Houthi-rebellen. Dat melden de staatsmedia op basis van militaire bronnen. Eén burger kwam daarbij om door vallend puin.

Drie van de zeven raketten waren gericht op de hoofdstad Riyad, twee andere op de stad Jizan en telkens één op de steden Najran en Khamis Mushait. Die laatste drie steden liggen in het zuiden van Saudi-Arabië, dicht bij de grens met Jemen.

Alle zeven projectielen werden onderschept door de luchtverdediging, maar in Riyad belandde neervallend puin op een woonwijk. Daarbij kwam één persoon om en raakten twee mensen gewond. Alle drie de slachtoffers hebben de Egyptische nationaliteit.

Maandag is het exact drie jaar geleden dat een internationale coalitie onder leiding van het soennitische Saudi-Arabië zijn militaire campagne startte in Jemen. Het land bombardeert er voornamelijk de Houthi's, die gesteund worden door het sjiitische Iran.

Sinds het begin van de Jemenitische burgeroorlog zijn al meer dan 9.200 doden en 53.000 gewonden gevallen. De Verenigde Naties noemden het conflict onlangs nog de "ergste humanitaire crisis ter wereld".