96 procent van Gentse scholieren kan naar school van eerste keuze

96 procent van de kinderen die volgend schooljaar in het eerste middelbaar in een Gentse school beginnen, kan naar de school van zijn of haar eerste keuze. Dat meldt het stadsbestuur. Na de eerste inschrijvingsronde waren veel ouders ontevreden, maar er werden 208 extra plaatsen gecreëerd en sommige ouders kozen alsnog voor een school buiten Gent.

Vorige vrijdag werden de inschrijvingen voor het eerste jaar secundair in de Gentse scholen afgesloten. Voor het eerst gebeurde dat via een centraal aanmeldingssysteem.

In absolute cijfers zijn 2.503 kinderen in hun school van eerste keuze ingeschreven. 12 kinderen hebben nog geen plaats. Dat 96 procent van de kinderen in de school van hun eerste keuze terechtkunnen, heeft te maken met de 208 extra plaatsen die de scholen creëerden en met het
feit dat 311 ouders nog afhaakten. 

De Gentse schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) is tevreden: “Dit is een goed resultaat, maar we kunnen ook enkele belangrijke lessen
trekken. Elk kind verdient een plaats op een school waar het zich goed voelt. Binnenkort bekijken we samen met de scholen hoe we het systeem kunnen verbeteren. Een ding is alvast helder: de komende jaren hebben nog veel meer tieners een plek op school nodig. De capaciteit van de scholen moet dan ook dringend omhoog.”