Video player inladen ...

Crombez na slechte peiling: "Mindere peiling bepaalt niet wat we gaan doen"

De socialisten duiken in onze politieke barometer onder de 10 procent. Een slecht resultaat, maar voorzitter John Crombez vertrouwt in het oppositiewerk van zijn partij, onder meer in het dossier van de F-16's.

SP.A-voorzitter Crombez wil zich niet te veel laten leiden door de slechte peiling. "De vorige peiling was een goeie voor ons, nu is het een mindere. Dat bepaalt niet wat we gaan doen. De partij is hard aan het werk. Ik ben daar blij mee, we gaan daarmee voort doen."

Volgens Crombez zorgt zijn partij voor alternatieven "op een moment dat er in Vlaanderen 14.000 gehandicapten zijn die geen budget krijgen en op een moment dat de federale regering de belastingbetaler 15 miljard wil laten betalen in een gemanipuleerd dossier zonder uitleg". 

Met dat laatste verwijst John Crombez naar het dossier van de F-16's, al werd de peiling afgenomen voor de heisa over de levensduur losbrak. "Je kan moeilijk inschatten of dat nu andere resultaten zou geven", zegt de SP.A-voorzitter daarover. "Het belangrijkste is dat we dit doen: het nodige oppositiewerk."

Waar het slechte resultaat dan aan te wijten is, is volgens Crombez moeilijk te achterhalen. Zijn het de perikelen rond de Antwerpse kandidaat Tom Meeuws die de partij parten spelen? "Bij de peilingen probeert men altijd theoretische uitleg te geven aan de resultaten.  Dat is altijd heel moeilijk. Ik zie dat de peilingen redelijk veel bewegen. We zijn een koers aan het varen en die we gaan aanhouden."