Videospeler inladen...

Delete Facebook? Download liever eerst eens je "leven in een zipke"

Wist u dat het mogelijk is om de gegevens die Facebook van u bijhoudt te downloaden? Studio Brussel-presentator Eva De Roo en Tim Verheyden deden de test en bekeken wat Facebook over hen weet. Kijk en leer hoe u bewuster kan omgaan met wat u prijsgeeft aan Facebook en wat niet.

Sinds vorige week bekend raakte dat de gegevens van 50 miljoen Facebookgebruikers in handen zijn gekomen van het Britse databedrijf Cambridge Analytica krijgt Facebook veel kritiek en lijkt het vertrouwen zoek.

Met nadruk op "lijkt". Want op sociale media mag dan wel door luide en soms bekende stemmen worden opgeroepen om uw account te verwijderen, zo'n vaart loopt het alvast niet. In België hebben 6,7 miljoen mensen een Facebookprofiel, elke dag loggen 5,3 miljoen mensen in op het netwerk.

Mensen beseffen dat Facebook in uw privacy kan neuzen, maar we zijn alvast niet bereid om massaal Facebook links te laten liggen. Veel leerrijker kan het zijn om de data die Facebook over u heeft verzameld te downloaden. 

Bekijk de video hieronder om te zien op welke verrassingen Tim en Eva stuiten als ze hun data downloaden van Facebook.  En kom te weten hoe u zelf uw gegevens kan ophalen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen