Appartementsgebouw in Nieuwpoort ontruimd na brand in elektriciteitskast

In Nieuwpoort zijn maandagavond tien à vijftien bewoners geëvacueerd uit een appartementsgebouw nadat hevige rookontwikkeling was ontstaan op de achtste verdieping. Dat zegt de woordvoerder van de brandweerzone Westhoek, Kristof Louagie. De rookontwikkeling zou ontstaan zijn door een brand in een elektriciteitskast. Eén persoon werd met rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer kreeg rond 22.45 uur een melding binnen van rookontwikkeling in een flatgebouw van tien verdiepingen in de Franslaan, vlak bij de dijk in Nieuwpoort. De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke. Op de achtste verdieping was er massale rookontwikkeling in de trappenhal, waardoor een aantal mensen van de hogere verdiepingen het appartement niet konden verlaten, tien à vijftien mensen moesten worden geëvacueerd.

Volgens de brandweer is er aanzienlijke rook- en waterschade op de zesde, zevende en achtste verdieping. Ze meet nu de schade op om te bekijken of de verschillende appartementen nog bewoonbaar zijn. Voor een vijftal bewoners moet opvang worden gezocht.