Video player inladen ...

Meisje van 13 overleden na ongeval met vuilniswagen in Meeuwen-Gruitrode

Bij een verkeersongeval in Meeuwen-Gruitrode, in Limburg, is een meisje van 13 overleden. Het meisje kwam terecht onder een vuilniswagen en bezweek aan haar verwondingen. Het parket heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de nodige vaststellingen te doen.

Vanmiddag stapte een meisje van 13 van de bus in de Beemdstraat in Meeuwen-Gruitrode, waar ze woont. Ze kwam net van school. Ze stapte te voet naar huis, maar werd gegrepen door een vuilniswagen die achteruit reed. Het meisje bezweek aan haar verwondingen. 

Het parket heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd, die de omstandigheden van het ongeval moet nagaan. 

Sommige buurtbewoners zeggen dat de verkeerssituatie in de straat onveilig is, omdat vracht- en vuilniswagens er enkel terug weg kunnen door achteruit te rijden. Maar burgemeester Lode Ceyssens nuanceert: "We hebben die straat 7,5 jaar geleden doodlopend gemaakt. Het was een straat waar heel veel sluipverkeer doorheen ging, aan een hoge snelheid. Het feit dat de weg nu afgesloten is, lijkt me eerder een verbetering voor de verkeersveiligheid. Mocht uit het onderzoek blijken dat we nog iets kunnen doen om de verkeersveiligheid te verbeteren, dan zullen we dat bekijken."