Recordopkomst voor 6e editie van Leuven Jazz

De 6e editie van Leuven Jazz heeft een recordopkomst van 7.143 bezoekers over de vloer gekregen, een pak meer dan de 6.500 van vorig jaar.

Leuven Jazz zit er weer op. Gisteravond mocht Melanie de Biasio het festival afsluiten met een concert in Het Depot.

Hoogtepunten van deze editie, die in het teken stond van de drum, waren naast de Biasio, Philip Catherine, Zara McFarlane en Nubya Garcia, de avonden in de stadsschouwburg met internationale drummers als Mark Guiliana, Moses Boyd en Nasheet Waits.

Tijdens de optredens brachten tal van drummers hulde aan de drumskills van wijlen Elvin Jones. Drummer-producer Maria Guiliana sloot op donderdag de set van zijn kwartet in de stadsschouwburg af met een speciale solo ter ere van Jones.

Sons of Kemt XL

Zaterdagavond stonden in dezelfde zaal liefst 3 groepen geprogrammeerd met telkens drummers op de voorgrond. Afsluiter Sons of Kemet XL (UK) was met liefst vier drummers in de rangen goed voor een heus Caraïbisch feest.

Ook tal van Belgische groepen blonken uit tijdens dit festival. De 75-jarige Philip Catherine concerteerde met de bigband van de LUCA Jazz opleiding onder leiding van Frank Vagané.

Na vele jaren won met het Martin Salemi Trio nog eens een Belgische groep de B-Jazz Contest voor jonge ensembles. Veel belangstelling was er ook voor de 13 gratis huiskamerconcerten.