Runaway bride in Antwerpse gevangenis

In de gevangenis van de Begijnenstraat in Antwerpen stond vanmorgen een huwelijk op het programma. Eén probleem: de bruid kwam niet terug uit penitentiair verlof....

Zeldzaam

De Antwerpse districtsburgemeester Paul Cordy was vanmorgen op weg naar de gevangenis van de Begijnenstraat in Antwerpen, op weg naar wat z'n eerste huwelijksvoltrekking in de gevangenis zou worden. Maar dat liep even anders: "Onderweg kreeg ik telefoon. De bruid was niet komen opdagen. Ze had gisterenavond uitgaanspermissie gekregen, maar ze keerde niet terug. Een huwelijk in de gevangenis is sowieso al zeldzaam. Voor mij zou het de eerste keer zijn geweest. Maar kijk, ik was er niet meer nodig."

Tweede kans

Toch wil hij het paar nog een tweede kans geven. "Als het er toch van komt, zal ik dat huwelijk met evenveel plezier voltrekken. Maar waar de vrouw nu is, dat weet ik niet. Een koppel huwen blijft bijzonder, ook al doe je er honderden per jaar. Ik probeer er ook altijd een persoonlijke toets aan te geven en lees meestal een gedicht van de stadsdichter voor. Dat zou ik nu ook gedaan hebben."  Volgens Cordy is het deze legislatuur nog maar een keer of twee gebeurd dat er in de gevangenis werd gehuwd.

Geseind

Wanneer iemand niet terugkeert uit penitentiair wordt die persoon meestal als geseind opgegeven. Het is nog niet duidelijk of de vrouw nu gezocht wordt of intussen is komen opdagen.