Sluipverkeer vrachtwagens Waasland aangepakt

In navolging van de gemeente Beveren stelt de Vlaamse overheid nu een tonnagebeperking in om het sluipverkeer van vrachtwagens van en naar de Antwerpse haven via het Waasland aan te pakken.

De gemeente Beveren nam al eerder maatregelen om sluipverkeer van personenauto's en vrachtwagens richting Antwerpen aan te pakken. De gemeente krijgt nu navolging van de Vlaamse overheid. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) voert een tonnagebeperking in op de gewestwegen van en naar de snelwegen in de regio.

Vrachtwagens die proberen om te rijden via gewestwegen die de E17 en de E34 verbinden, zijn er dus binnenkort aan voor de moeite. Daar geldt binnenkort een tonnagebeperking (dus een verbod voor zware vrachtwagens).

Eerder stelde de gemeente Beveren al op eigen houtje zo'n verbod in omdat ze er de overlast door het zware vrachtverkeer op de secundaire wegen beu waren. Sinds de maatregel er is ingevoerd (tussen de N70 en de N450) is het vrachtverkeer er enorm teruggelopen. De politie houdt regelmatig controles om erop toe te zien dat het verbod nauwgezet gevolgd wordt. De Vlaamse regering volgt nu die aanpak. Ook voor personenwagens namen eerder al verschillende Wase gemeenten gezamenlijke initiatieven.