Video player inladen ...

Turkse ambassade in Brussel besmeurd met rode verf

De muren van de Turkse ambassade in Brussel zijn gisteren beklad met rode verf. Op sociale media zijn beelden te zien van hoe de buitenkant van het gebouw er gisteren nog uitzag. Ondertussen zijn de muren alweer schoongemaakt.

"De daders waren gemaskerd", zegt de Turkse ambassadeur Levent Gümrükçü aan onze redactie. Maar het gaat volgens hem om sympathisanten van de PKK en YPG, Koerdische milities die Turkije beschouwt als terreur­organisaties. "We hebben de beelden van de bewakingscamera's aan de politie overhandigd. Nu verwachten we dat ze geïdentificeerd en berecht worden", voegt Gümrükçü toe.

Al sinds begin dit jaar voert het Turkse leger een militaire operatie tegen Koerdische gewapende groepen in het noorden van Syrië.

Raphael Shilhav