Volvo Cars Gent gaat auto's bouwen voor Chinees merk

De Volvo Cars-fabriek in Gent zal vanaf eind 2019 auto's produceren voor het Chinese merk Lynk & Co. De productie zal een positieve impact hebben op de tewerkstelling en de productievolumes in Gent, zegt Volvo Cars in een persbericht. In de fabriek werken nu al zowat 5.000 mensen.

Lynk & Co is een automerk uit China dat in 2015 werd gelanceerd door Volvo-eigenaar Zhejiang Geely Holding. De Chinezen zien ook potentieel voor het merk in Europa en kozen voor de Gentse fabriek om de wagens te bouwen.

Lynk & Co zal op dezelfde architectuur (Compact Modular Architecture) gebouwd worden als de Volvo-wagens die in Gent van de band rollen.

"We zien een groot potentieel voor dit nieuwe merk op de Europese markt en we zijn blij om Lynk & Co de steun te kunnen geven van de technologische en industriële expertise van Volvo", aldus Håkan Samuelsson, president en CEO van Volvo Cars.

"De gezamenlijke productie met Lynk & Co zal ook een positief effect hebben op het kostenniveau, de werkgelegenheid en de productievolumes in de fabriek in Gent", staat te lezen in het persbericht.

"Onze fabriek in Gent is een van de meest efficiënte autofabrieken in Europa met hooggekwalificeerd personeel", zegt Javier Varela, senior vice-president voor productie en logistiek bij Volvo Cars. "Het besluit van Lynk & Co om Gent te selecteren voor hun Europese productie toont het hoge niveau van kwaliteitscontrole aan dat de basis vormt voor de wereldwijde productiestrategie van Volvo."

De nauwere samenwerking tussen Volvo Cars en zijn zustermerk komt er omdat het bedrijf een fase van wereldwijde groei ingaat na de volledige transformatie van zijn activiteiten in de afgelopen jaren.