"Breng ons alstublieft uw afwas"

In Halle zijn de leerlingen en leerkrachten van het Heilig Hart & College op zoek naar 1.500 vuile borden. Die hebben ze nodig om een wereldrecord "afwassen" te verbreken.

Het huidige wereldrecord staat op 1.200 borden. Nu vrijdag hopen de leerlingen van het Heilig Hart & College dat record te breken. Dat moet gebeuren in één uur tijd. Daarvoor zal een ploeg van 60 leerlingen klaar staan waarvan er telkens maar 15 tegelijk borden mogen afwassen. De recordpoging past in een lesweek rond milieuzorg op school. De borden zullen dan ook worden afgewassen met ecologische zeep.

Enkel vuile borden welkom

Omdat leerlingen en leerkrachten het ernstig nemen zullen er ook twee deurwaarders aanwezig zijn om alles vast te leggen en te controleren. Daarbij is het belangrijk dat het om echt vuile borden gaat. Daarom doet de school nu een oproep naar alle horecazaken, woonzorgcentra maar ook gewone particulieren in de buurt. Die mogen allemaal hun vuile borden aan de school bezorgen, ten laatste voor 9.30 uur vrijdagochtend. De borden worden nadien proper terugbezorgd aan de eigenaars.