Protest tegen arrestatie Puigdemont nog niet helemaal geluwd in Barcelona

In de Catalaanse hoofdstad Barcelona is het protest na de arrestatie van de afgezette minister-president Carles Puigdemont nog niet helemaal geluwd. Militanten van een radicale separatistische groep hebben enkele verkeers­knooppunten versperd.  

Militanten van de radicale groep Comitès de Defensa de la República (CDR) hielden het verkeer tegen op verschillende wegen en snelwegen en op de Diagonal, een van de belangrijkste straten in Barcelona.

Ze hadden spandoeken bij zich waarmee ze de "vrijheid voor politieke gevangenen" eisen. CDR roept ook op tot een "algemene staking" om 18.00 uur op de Plaça de Joan Peiró in de zuidelijke wijk Sants.  De militanten hadden gisteren al aangekondigd dat ze van plan zijn om "permanente" protestacties te lanceren.

Maandag kwamen ook al 50.000 mensen op straat om te betogen tegen de arrestatie van Puigdemont in Duitsland. Het kwam tot botsingen tussen sommige betogers en de politie. Meer dan 50 mensen raakten gewond, onder wie acht agenten. Zeker vier betogers werden opgepakt.