BBC zet afvalemmer, zakdoekjes en water klaar voor zieke brexitminister

De brexit blijft een gevoelig onderwerp, ook voor de Britten. En dus is informatie heel belangrijk, of die nu komt van de voor- of van de tegenstanders. Ziek zijn is bijgevolg geen optie voor wie zijn mening, de verduidelijking van die mening of gewoonweg uitleg bij de onderhandelingen wil geven. Dat begrijpt David Davis, de Britse brexitminister, maar al te goed. Ondanks braakneigingen vooraf –er was sprake van een voedselvergiftiging- liet Davis zich niet uit zijn lood slaan en doorstond hij afgelopen zondag moedig de vragen in het BBC-praatprogramma "The Andrew Marr Show". Wel met een vuilnisemmer, papieren zakdoekjes en een glas water in de dichte nabijheid. Dat ging op Twitter natuurlijk niet ongemerkt voorbij.

Gastheer Andrew Marr legde er bij de start van het interview de nadruk op dat Davis er "ondanks het feit dat hij zich erg ziek voelde tijdens de ochtend" er toch in geslaagd was in de studio te komen zitten. Waarop Davis antwoordde: "Als de camera plots naar jou draait, dan weet het publiek hoe laat het is." Het algemene beeld dat de kijkers vanuit de studio te zien kregen was dan ook:

Niet alleen zou Davis voor de uitzending gebraakt hebben, ook na de uitzending zou hij zich nog erg ziek gevoeld hebben. Wat een redacteur van het BBC-programma deed besluiten:

Op Twitter liet men gisteren niet na te grappen over de situatie, ook al waren er ook die de volharding van Davis prezen: