Bejaarde hondensitters gezocht

Senioren die overdag passen op het huisdier van iemand uit de buurt die aan het werk is, het is het idee van de Joke Decru uit Zwijndrecht. Zij wil een platform opstarten om de baasjes en de senioren met elkaar in contact te brengen

Dier als contactmiddel

"Heel wat huisdieren leven geïsoleerd door ons hectische bestaan, en eigenlijk leven sommige senioren ook wel geïsoleerd", zegt Joke. "Het is leuk om die twee partijen te combineren, en zo het laagdrempelige van dieren te gebruiken voor contacten."

Juiste match zoeken

"We starten deze zomer met een proefproject, en dan gaan we ook weten hoe mensen tegenover het project staan", vertelt Joke. "We moeten mensen en honden ook goed screenen, want niet ieder dier matcht met iedere babysitter." Joke wil huisdiereigenaren vinden via sociale media. "Al zullen we voor de senioren ook andere kanalen moeten gebruiken, want die zitten niet allemaal op het internet."