Het einde van een tijdperk: Lokerse paardenworstendraaier stopt

Als je nog een keer een échte Lokerse paardenworst wil proeven, zal je snel moeten zijn. Want de bekende slagerij Van Moeseke in Lokeren stopt ermee op 30 maart. Willy maakt samen met zijn vrouw Linda al 45 jaar lang paardenworsten, onder meer ook voor de Lokerse Feesten. Doorgegeven van generatie op generatie, maar nu stopt het: de zonen willen iets anders doen.

Slagerij Van Moeseke in de Schoolstraat is een begrip in Lokeren. Slager Willy nam de zaak in 1976 over van z'n vader Georges, die baatte de zaak al uit sinds 1949. Willy Van Moeseke specialiseerde zich in de verkoop van de "Lokerse Paardenworsten". Die paardenworsten werden pas echt bekend dankzij de Lokerse Feesten en de Fonnefeesten. Intussen zijn ze ook erkend als streekproduct. 

Vrijdag 30 maart komt er dus een einde aan een tijdperk want er zijn geen opvolgers voor de slagerszaak van Willy en Linda. Het is deze week wel erg druk in de winkel. Iedereen wil nog een laatste keer échte paardenworsten van Van Moeseke. Sommige klanten worden er zelfs emotioneel van, zegt slager Willy, "ze moeten huilen, maar dat is normaal als je zo lang een zaak hebt gehad, je kent je klanten echt goed."

Slager Willy geeft z'n recept van de "Lokerse Paardenworst" door aan een collega, zodat het niet verloren gaat. Willy kreeg ook al een mail uit Australië met vragen over het recept. Dus de "Lokerse Paardenworst" zal nog niet meteen helemaal verdwijnen.