Koningin Mathilde bezoekt Holocaustmuseum

Koningin Mathilde bezocht vandaag de Kazerne Dossin in Mechelen. Ze werd verwelkomd door Simon Gronowski, die als kind kon ontsnappen uit een deportatiekonvooi.

De vorstin bezocht vanmorgen de Kazerne Dossin in Mechelen. Een bezoek naar aanleiding van de expo ‘Buren 2018’, die op 18 februari werd geopend. ‘Buren 2018’ is een samenwerking van foto’s van Dan Zollmann en teksten uit het boek "Mazzel tov" van Margot Vanderstraeten. De tentoonstelling geeft een unieke inkijk in het dagelijks leven van chassidische Joden in Antwerpen. Kort na de opening werden ze door het Paleis gecontacteerd.

25.000 Joden

Tussen 1942 en 1944 werden meer dan 25.000 Joden vanuit Dossin weggevoerd naar Auschwitz-Birkenau. Opmerkelijk: koningin Mathilde werd verwelkomd door Simon Gronowski. Gronowski kon als kind ontsnappen uit zo'n konvooi richting Auschwitz-Birkenau.