Nieuw in Gent: Buitenspeelclub voor volwassenen (26+)

In Sint-Amandsberg, bij Gent, start een inwoner met een speelclub voor volwassenen. Als het project aanslaat, wordt het ook uitgerold in de andere Gentse wijken. De club kreeg de toepasselijke naam VOS (Volwassenen die Opnieuw Spelen).

De Gentse Ute Egghe kreeg een tijdje geleden het idee om opnieuw buiten te gaan spelen net zoals ze vroeger met de jeugdbeweging deed. Enig probleem: er waren geen andere volwassenen om mee te doen en dus besloot ze zelf om een club op te richten in deelgemeente Sint-Amandsberg. Ze gaf de club de naam 'Volwassenen die Opnieuw Spelen', kortweg VOS, en verzamelde een 25-tal enthousiaste volwassenen die zin hadden om het mee uit te proberen.

Bosspelen, sluiptochten en droppings 

Als test stak Egghe zelf een klassiek bosspel in elkaar dat ze met de deelnemers speelde in het Rozebroekenpark. Met succes, want iedereen was enthousiast. Het is nu de bedoeling dat er ook droppings, vlottentochten, wandelingen en nachtspelen volgen. En, natuurlijk zal het kampvuur om de dagactiviteit af te ronden ook niet ontbreken. "De vergelijking met de scouts mag gerust gemaakt worden, maar dan uitsluitend voor volwassen. Het is de bedoeling om meer buiten te zijn en opnieuw te spelen.", zegt Egghe. 

Heel Gent aan het spelen

Alle speelvogels zijn welkom, maar wel met een minimumleeftijd van 26 jaar. Zowel ouders als mensen zonder kinderen zijn welkom, maar de kinderen moeten dus wel thuisblijven. Als het concept aanslaat, wil Egghe ook in andere Gentse deelgemeenten afdelingen oprichten. "De bedoeling is om op termijn echt wijken tegen elkaar spelletjes te laten spelen bijvoorbeeld een nachtspel met de Brugse Poort tegen de Muide of een sluipspel tussen Sint-Amandsberg en de Dampoort.", legt Egghe uit. Wie wil meespelen in de VOS, kan contact opnemen met Ute Egghe via ute.egghe@gmail.com. Op een Facebookpagina is het nog heel even wachten... 

kasto80

Meest gelezen