Nieuw talent en circustoppers op CIRKL

Met Pinksteren wordt het Sluispark in Leuven omgetoverd tot één groot circusfestival. Er komen internationaal vermaarde circusacts, maar er is ook veel aandacht voor nieuw talent.

Dit jaar presenteert de stad Leuven opnieuw het circusfestival Cirkl. Vorig jaar was Cirkl na een moeizame start helemaal uitverkocht. Ook dit jaar verwachten ze veel buitenlandse bezoekers voor de grote topacts. Zo zal 'Carré Curieux, Cirque vivant' in première gaan met een circustent en oude kampeerwagens waarmee ze na Leuven heel Europa rondtrekken. Een deel van de groep is opgeleid in de Leuvense circusschool, de grootste circusschool van West-Europa. Gert en Kenzo en andere leden wonen in en aan een vierkantshoeve in Lovenjoel waar ze repeteren in een nieuwe circustent. Ook niet missen zijn Block en Tipping Point uit het Verenigd Koninkrijk en het Frans Noos. 

Festivalcoördinator Jonas Van Soom vindt het meest opvallende het locatieprogramma: "Er zijn vier compagnies die op verschillende plaatsen aan de Vaartkom en stad iets gaan uitwerken onder de noemer Cirkllabo. Er zijn er die het publiek gaan meenemen, één groep gaat een plaats drie uur lang inkleden en er zijn er die overal en onverwacht opduiken. Het meest uitdagend is misschien wel dat bezoekers zelf een zwevende trapeze kunnen uitproberen."

Voor de hoofdacts kan je best op voorhand kaartjes kopen, een groot deel van het straatparcours is gratis. Cirkl loopt van 18/05 tot en met 20/05/2018.