NMBS lanceert campagne om 1.200 nieuwe medewerkers te vinden

Tegen eind dit jaar wil de NMBS 1.200 medewerkers aanwerven. Personeelsbeheerder HR Rail heeft een nieuwe rekruteringscampagne gelanceerd om dat doel te bereiken.

De campagne is deze week van start gegaan. Over geheel 2018 worden er in totaal 1.600 nieuwe medewerkers aangeworven. De spoorwegen zijn onder meer op zoek naar 320 treinbestuurders en 185 treinbegeleiders.

Daarnaast zoekt de NMBS mensen met technische profielen, zoals 300 technici (mecaniciens en elektromecaniciens), burgerlijk en industrieel ingenieurs en commercieel medewerkers.

Om de campagne te ondersteunen, werd de website www.nmbs.be/jobs in een nieuw kleedje gestoken. Kandidaten vinden er onder andere meer informatie over hun carrièremogelijkheden en getuigenissen van medewerkers.

Volgens CEO Sophie Dutordoir benadrukt de campagne "de waarden die nodig zijn voor onze toekomst, zoals klantgerichtheid, professionalisme, engagement en de passie voor het beroep, alsook de goesting om uitdagingen aan te gaan."