Oefenmatch Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië lokt weinig supporters

De Rode Duivels spelen vanavond om 20.45 uur een vriendschappelijke interland tegen Saoedi-Arabië in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Maar tot nu toe zijn er slechts 23.000 tickets voor die wedstrijd verkocht. En dat zijn er opmerkelijk minder dan anders.

De Rode Duivels zijn begonnen aan hun voorbereiding op het WK: vanavond spelen ze een vriendschappelijke match tegen Saoedi-Arabië. Maar de belangstelling lijkt tot nu toe niet echt groot te zijn. Amper 23.000 supporters zakken vanavond af naar het Koning Boudewijnstadion om er de interland mee te maken. 

Volgens Pierre Cornez van de Koninklijke Belgische Voetbalbond is dat effectief weinig in vergelijking met andere wedstrijden. Vanavond zullen de tribunes van het stadion ongeveer halfvol zitten. En dat terwijl de twee vorige oefenmatchen - tegen Mexico en Japan - bijna volledig uitverkocht waren. 

De magere opkomst is volgens de voetbalbond voor een deel te wijten aan het slechte weer. Ook het feit dat de match op een weekdag plaatsvindt, speelt een rol: een dinsdagavond is nooit populair bij voetbalsupporters. "Bovendien is Saoedi-Arabië ook geen ronkende naam in het voetbal. Hoewel het zeker een club met kwaliteiten is," geeft Cornez nog mee.