Nicolas Maeterlinck

Parket onderzoekt twee schietpartijen in Schaarbeek: schutters vuren vanuit rijdende auto

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar twee opvallende schietincidenten gisteren in Schaarbeek. Telkens werd het vuur geopend vanuit een rijdende wagen. Voorlopig is er nog geen link gevonden tussen beide zaken.

Het eerste incident vond rond 5u ’s ochtends plaats in de Paleizenstraat in Schaarbeek. Onbekenden openden het vuur vanuit een rijdend voertuig, maar het is niet duidelijk op wie of wat ze schoten.

Enkele uren later vond een gelijkaardig incident plaats in de Wijnheuvelenstraat. “Ook daar is er vanuit een wagen geschoten”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. “We weten wie er werd geviseerd, maar waarom hij werd beschoten is niet duidelijk.”

Het parket onderzoekt de twee schietpartijen, maar zegt dat er voorlopig geen verband is. “Het gaat om twee aparte gerechtelijke onderzoeken”, aldus Van Wymersch. “We kennen de motieven niet, dus er is voorlopig geen link tussen beide zaken.”