Film met Matteo Simoni in de huid van Dennis Black Magic klaar voor productie  

Robin Pront, regisseur van "D'Ardennen", werkt aan zijn tweede film. Hij zal de saga rond Antwerpse discotheek Zillion in beeld brengen. Matteo Simoni is bevestigd voor de rol van Dennis Black Magic.

"D'Ardennen"-regisseur Robin Pront is bezig met zijn tweede film, "Zillion". Vandaag werd bekendgemaakt dat Pront steun krijgt van het Vlaams Audiovisueel Fons en de film dus klaar is voor productie. Matteo Simoni zal de rol van Dennis Black Magic vertolken, die werkte als PR-man voor Zillion. 

In de film verbeeldt Pront het verhaal rond de legendarische Antwerpse discotheek Zillion. In 1997 opende Frank Verstraeten zijn discotheek, maar vijf jaar later moest hij ze alweer sluiten. Doorheen die vijf jaar werd de dancing steeds omringd door een sfeer van schandalen. De club bleef echter volk aantrekken door de kleurrijke figuren, de mooie vrouwen, technologische hoogstandjes en drank en drugs.

"Zillion" wordt een rise and fall-verhaal van iemand die gedreven door een grenzeloze en nietsontziende ambitie ergens onderweg zijn ziel verliest

Robin Pront, regisseur

"Zillion wordt een rise and fall-verhaal van iemand die gedreven door een grenzeloze en nietsontziende ambitie ergens onderweg zijn ziel verliest. Wie d’Ardennen heeft gezien weet dat ik een voorliefde heb voor de typische dancemuziek en bijhorende Johnny en Marina-cultuur die eind jaren 90 heerste. Ik kijk er enorm naar uit om die Zillionvibe naar het scherm te brengen", aldus Robin Pront.

(Lees verder onder de foto)

Robin Pront, regisseur

Pronts debuutfilm "D'Ardennen" (2015) gooide internationaal hoge ogen en was in 2016 de Belgische inzending voor de Oscars. De regisseur werkte toen samen met onder meer Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens. "Zillion" wordt geproducet door FBO en Woestijnvis. De opnames zijn gepland voor begin 2019.