Te Gek!? trekt rond met nieuwe infomobiel over geestelijke gezondheid

In Mechelen heeft Te Gek!?, een vzw die campagne voert om de taboes rond geestelijke gezondheid te doorbreken, een infomobiel voorgesteld. Met deze mobiel wil Te Gek!? rondtrekken door Vlaanderen om te sensibiliseren rond psychische problemen.

De infomobiel van Te Gek!? is een voormalige lijnbus uit Zwitserland die onder meer tablets, een cinemazaaltje, een podium en een kleine radiostudio bevat. De bus rijdt langs verenigingen en scholen. Er zijn zitplaatsen voor ongeveer 25 mensen.

In de infomobiel komt een ervaringsdeskundige zijn verhaal vertellen over psychische problemen, informatie geven aan jongeren en hen aanmoedigen om hun eigen ervaringen te delen rond dit thema. De bedoeling is om jongeren laagdrempelig te laten kennismaken met geestelijke gezondheid. De nieuwe infomobiel werd onthuld in het Busleyden Atheneum, campus Botaniek, in Mechelen.