Tom Boonen krijgt eigen programma op Eén

Gewezen wielrenner en kampioen Tom Boonen werkt aan een humaninterestprogramma voor Eén. Daarin zoekt hij mensen op voor wie de fiets centraal staat in hun leven. Boonen zal daarvoor de wereld rondtrekken, de opnames starten binnenkort.

Tom Boonen zal de komende twee jaar programma's maken voor Eén. De humaninterestreeks is het begin. "De fiets heeft ervoor gezorgd dat ik een beter leven heb. Vandaag kan ik doen wat ik wil. Maar ik ben lang niet de enige voor wie de fiets een middel is of kan zijn om op zoek te gaan naar een beter leven", legt Boonen uit.

Het programma heeft nog geen definitieve titel en zit volop in de research­fase. De productie onderzoekt of ze enkele fietsstewards in Mexico kunnen volgen: rivaliserende ex-bendeleden die hun criminele verleden achter zich laten en hun eigen lowbikes maken, om zo een veilige omgeving voor de jeugd te creëren. Ook de fietsambulanciers in Malawi, die thuisverpleging verzorgen van hiv-patiënten, baby’s helpen verlossen en chirurgen assisteren, staan op de lijst van mogelijke onderwerpen.

Ik ben lang niet de enige voor wie de fiets een middel is voor een beter leven